Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Папа Франциск: Католическата църква не желае да получава дарения от мръсни пари
2 Март 2016
Някои дарители идват в църквата и предлагат да дарят пари от кървавите им печалби, натрупани от експлотация, малтретиране, поробване на зле платени за труда си хора
Папа Франциск заяви, че католическата църква не желае да получава дарения от мръсни пари, натрупани от работодатели, които експлоатират труда на нископлатени работници, съобщи Ройтерс. 

Някои дарители идват в църквата и предлагат да дарят пари от кървавите им печалби, натрупани от експлотация, малтретиране, поробване на зле платени за труда си хора, каза папата по време на редовната си седмична среща с поклонници във Ватикана. Ще им кажа: вземи си парите и стой далеч, те парят, подчерта Франциск Първи.
 
Той добави: Божите хора не се нуждаят от мръсни пари, те се нуждаят от сърца, отворени към Божията милост.  Папата и друг път е заклеймявал парите като дяволски тор и е порицавал злините на необуздания капитализъм.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.