Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Днес е католическият Великден
4 Април 2021
В проповедта си папата припомни, че в мрачните месеци на пандемията хората трябва да се вслушат в посланието, носено от Исус
Днес е католическият Великден. Около 12 часа българско време, Папа Франциск ще произнесе  празничната си благословия “Към Рим и към света”.

За втора поредна година, Папа Франциск ще отправи празничната си Великденска благословия за католическия свят „Urbi et Orbi” пред почти празния площад „Свети Петър” в Рим, заради строгите мерки срещу струпване на хора във връзка с пандемията. 

Такава бе и в полупразната базилика „Св. Петър” по време на Великденското бдение. В базиликата присъстваха само около 200 души. Литургията започна два часа по-рано от обикновено, за да може участниците да се приберат у дома преди 22 часа – вечерния час Италия, където са наложени строги ограничения по време на празниците.

В проповедта си папата припомни, че в мрачните месеци на пандемията хората трябва да се вслушат в посланието, носено от Исус, който ги приканва никога да не губят надежда. Папа Франциск призова хората да се грижат за най-нуждаещи се. 


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.