Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Българският патриарх: Вярата ни и Христовата любов са щит който ще ни предпази от предизвикателствата
24 Март 2020
Той Негово светейшество Неофит отправи снощи обръщение към българския народ с отеческа загриженост и молитва за избавление от убийствения вирус
Негово светейшество Неофит - патриарх Български и митрополит Софийски, отправи снощи обръщение към българския народ с отеческа загриженост и молитва за избавление от убийствения вирус и за изцеление на всички болни и страдащи.

„Във време на изпитание народът ни е застрашен от разширяващата се пандемия. Всички сме призвани да бъдем отговорни към ближния, народа и родината ни. Ясно осъзнаваме, че сме в най-мистичното време на църквата - време за подготовка и очакване на Празника на празниците - Възкресение Христово." С тези думи Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и Митрополит Софийски, се обърна към българския народ.

Той призова всеки от нас да носи вярата в Бог в сърцето си, защото само по този начин ще успее да се справи с трудностите на деня. "Вярата ни и Христовата любов, които горят в нас, са щит, който ще ни предпази от предизвикателствата на деня", каза Патриарх Неофит.

Останали в домовете си, пред домашната икона, притихнали с покайни сърца да отправим взор към Спасителя Христа с молитва за изцерение на болните, и подкрепа на нашите медици, правителството и воинството, и всички, които не пестят сили и средства в това усилно време, като се помолим:

"Господи Исусе Христе, Боже наш, истински Лекарю на душите и телата, Който прояви толкова добротворство и направи здрави страдащи телесно и душевно люде, приеми благосклонно нашето моление. Боже, Чудотворче, със Своята мощна сила прогони убийствения вирус, който предизвиква страх, страдание и смърт. В тези дни на изпитание на вярата ни успокой тревогите и изцели заболелите. Господи, прекрати силата на болестта, младежите запази и вразуми. Заболелите и старите хора подкрепи и ги дари със здраве, спокойствие и бодрост по застъпничеството на нашата Владичица Пресвета Богородица, на преподобния наш отец Йоан Рилски Чудотворец, на светите Безсребреници и Лечители Христови, и на всички светии", отправи своята молитва патриарх Неофит. И пожела: "Божията благодатна помощ да бъде с всички нас! Бог да пази България!"


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.