Факти, Анализи, Коментари
   14 Юли 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
50-те най-влиятелни жени според Индипендънт
8 Март 2024
Британската кралица Камила, която бе начело в списъка миналата година, сега пада надолу в класацията
За втора поредна година британският "Индипендънт" публикува свой списък с 50-те най-влиятелни жени, което съвпада с Международния ден на жената, предаде БНР.

Най-влиятелните жени, които са причина да се случват неща, които променят същността на водените дебати и които в крайна сметка получават това, което искат, попадат в този списък на изданието.

Независимо дали силата им се крие в способността им да преразглеждат политиките и законите, да се отличават в спорта или да се харесат на своя отдаден легион от фенове, общият знаменател, който обединява тези жени, е способността им да влияят на света по един или друг начин.

Начело в списъка тази година е Естър Гей, която не е сломена от бруталното убийство на дъщеря си Бриана, а го използва, за да води кампания за добро и за промяна.

В челната десетка попадат още вратарката на националния отбор по футбол Мери Ърпс, която помогна за извеждането на "Лъвиците" до финал на Световното първенство и вдъхнови цялата нация, министърът на финансите в сянка Рейчъл Рийвс и актрисата Хана Уодингам, която триумфира на сцената и екрана през последните 12 месеца, както и британската кралица Камила, която бе начело в списъка миналата година.

"Индипендънт" уточнява, че съзнателно е взето решение да не изключва жени, с които читателите може да не са съгласни или да не ги одобряват, защото влиянието не означава ласкателство и някои от най-влиятелните фигури в историята са, меко казано, "трудни и противоречиви характери".


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.