Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Папата: Мислете за деня, в който ще се върнем на улицата
15 Март 2020
Как ще се прегърнем отново, как ще ни зарадва да идем заедно на пазар
Папа Франциск отправи молитва за болните от коронавирус. Тя бе отправена на шестата утринна литургия, която се излъчва на живо онлайн от параклиса на религиозния дом „Санта Марта" във Ватикана.

"Днес се молим за семейства, които трябва да се справят с тази трудна ситуация, особено семействата с инвалиди. Нека се молим да не загубят мира в себе си в този момент и че успяват да продължат напред със сила и радост", заяви папа Франциск.

"Тази вечер, преди да заспите, помислете си за деня, в който ще се върнем на улицата. Как ще се прегърнем отново, как ще ни зарадва да идем заедно на пазар. Да си представим как ще пием кафе до бара, ще разговаряме, ще се снимаме един до друг. Как всичко в момента ще бъде спомен, но самата нормалност ще ни се стори неочакван и прекрасен подарък. Ще обикнем онова, което досега ни се струваше дреболия. Всяка секунда ще стане драгоценна. Къпането в морето, слънцето до късно вечер, залезите, виното, смехът. Отново ще се смеем заедно. Сила и мъжество. Скоро ще се видим", вдъхна надежда папа Франциск.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.