Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
“Световен Оргазъм в името на мира” готвят възрастни пацифисти от САЩ
Николай Атанасов - 21 Ноември 2006
Мъж и жена на 55 и 76 години ще претворяват стария лозунг “Правете любов, а не война” в масов оргазъм на 22 декември

В “Града на Любовта”,Сан Франциско, двама пацифисти на годинки планират на 22 декември, провеждането на нетрадиционна масова кампания срещу войните по света, получила недвусмисленото наименование “Глобален оргазъм за мир”, посочва IBN Live. С оглед на специфичното й изпълнение, се предлага акцията да бъде проведена не на улицата, а вкъщи. Кампанията “Глобален оргазъм за мир” била измислена от хипи-ветераните Дона Шийхан (Donna Sheehan) на 76 години и Пол Рефел (Paul Reffell) на 55. Идеята на активистите е, чрез постигането на възможно по-голям брой оргазми навсякъде по света в петък, 22 декември, хората да изразят стремежа си за мир на планетата. 

Те не призовават никого да се включи в кампанията на улицата, а дори напротив, препоръчват на всички желаещи да се заемат с благородното дело вкъщи. “Оргазмът създава невероятно дълбоко чувство на умиротворение, което се запазва и след самия полов акт. Умът се изпразва и усещането много напомня състоянието по време на медитация. А масовата медитация неведнъж е показвала, че може да доведе до промяна”, коментира идеята си за мирната обществена инициатива Рефел. “Общественото мнение отдавна е затънало във формализъм. Така “мисли” държавата, която ни обърква с бланки и бюлетини. Дойде време да изразим гражданската си позиция по различен начин”, добавя единият от авторите на кампанията.

Организаторите на “Световния оргазъм” са вече известни в смесването на сексуалнас обществена активност. така например, през 2002 г. Дона Шийхан успяла да организира още 50 представителки на “нежния пол”, които захвърляйки дрехите, голи-голенички изписали думата “Мир”. Акцията предизвика появата на цяло подобно обществено движение – “Гол свидетел” (Baring Witness), което организира подобни прояви в различни части на света.

Ентусиастите за масовото внедряване на оргазма в духа на пацифистката идея, са изучили дълбоко еволюционната психология и са убедени, че войната е резултат от крайната проява на мъжкото начало – самецът се стреми да докаже потенциалния си съперник в размножаването своето превъзходство, на принципа “моята ракета е по-голяма от твоята ракета”.

Шийхан и Рефел се надяват, че с действията си ще успеят да вкарат бурната сексуална енергия на човечеството в мирно русло. Във всеки случай, идеята вече се радва на определен обществен интерес, като сайтът на кампанията, GlobalOrgasm.org, ежедневно се посещава от 26 000 души. “Остава ни само да мечтаем, че всеки човек, във всяка част на света, ще може да вземе участие в общото дело. И ако това накара вашия пистолет да остане насочен надолу за няколко минути, ей Богу, това ще оправи много нещата”, посочва в заключение Рефел.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.