Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Във Великобритания арестуваха трима българи за шпионаж за Русия
15 Август 2023
Те са обвинени и за притежаване на документи за самоличност, които са възнамерявали да използват неправомерно, знаейки че са фалшиви
Трима български граждани са задържани във Великобритания по подозрение за шпионаж в полза на Русия, предаде Би Би Си. Те са арестувани през февруари в рамките на голямо разследване, свързано с националната сигурност на Великобритания. На тримата арестувани са повдигнати обвинения.

Тримата български граждани са обвинени и за притежаване на документи за самоличност, които са възнамерявали да използват неправомерно, знаейки че са фалшиви. Става въпрос за паспорти, лични карти и други документи за Великобритания, България, Франция, Италия, Испания, Хърватия, Словения, Гърция и Чехия.

Според медията това са Орлин Русев на 45 г., от Грейт Ярмут, Норфолк и Бисер Джамбазов на 41 г., от Хароу, северозападен Лондон и Катрин Иванова на 31 г., живееща на същия адрес в Хароу.

Тримата са живеели от години в Обединеното кралство, като са се занимавали с различни професии и са обитавали различни адреси, най-често в покрайнините на градовете.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.