Факти, Анализи, Коментари
   27 Юли 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Украйна удари руски стелт изтребител от най-ново поколение
9 Юни 2024
Поразяването на Су-57 е първият подобен случай в историята, заявиха от военното разузнаване на Украйна
Украйна съобщи, че е поразила изтребител Су-57, паркиран на летище в Южна Русия. Това е първата атака на Киев срещу най-новото поколение стелт самолети на Москва, предаде АФП.

Украинските сили удариха за първи път руски изтребител от най-ново поколение "Сухой" - Су-57 във въздушна база в Русия, съобщи в неделя киевската разузнавателна агенция ГУР, показвайки сателитни снимки, които според нея потвърждават удара, съобщава и Ройтерс.

В публикация в Telegram ГУР не уточнява как е бил ударен Су-57 и от кое подразделение на украинската армия, като само посочи, че самолетът е бил разположен на летището в Ахтубинск, което се намира на 589 км от фронтовите линии в Украйна.

На 8 юни 2024 г. многоцелеви изтребител Су-57 на държавата агресор беше ударен на летище Ахтубинск в руската Астраханска област, на 589 км от линията на съприкосновение, заяви военното разузнаване на Украйна (ГУР).

Флагманът Су-57 влезе на въоръжение в руските военновъздушни сили през декември 2020 г. и беше проектиран да замени остарелите изтребители съветски дизайн като Су-27 и МиГ-29.

Поразяването на Су-57 е първият подобен случай в историята, допълниха от ГУР. 


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.