Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Русия спря подаването на газ по "Северен поток"
31 Август 2022
Формалният предлог е "планов ремонт на компресорна станция", според Европа обаче газа се използва като икономическо оръжие
Русия спря подаването на гориво по газопровода "Северен поток", съобщиха руските и западни информационни агенции. Доставките на природен газ са спаднали до нула кубически метра в час, подчертаха от германска страна. "Газпром" обяви вчера, че спира напълно подаването заради планов ремонт на компресорна станция. Според Европа обаче Москва използва природния газ като икономическо оръжие.

Германският канцлер Олаф Шолц обеща, че правителството ще вземе допълнителни мерки за облекчаване на домакинствата. И изтъкна, че страната е добре подготвена за временното спиране на доставките от "Газпром" през Балтийско море. "Тъй като започнахме рано, взехме бързо необходимите решения, за да преминем успешно през тази и следващата зима. Изграждаме с отчетливо темпо нови терминали за втечнен газ на северното ни крайбрежие. Със сигурния внос от Норвегия и Нидерландия през западните ни пристанища се погрижихме да запазим нашите хранилища. Сега те са пълни повече от 80% и ще продължим да ги пълним, за да сме добре снабдени през идващата зима", каза канцлерът преди кризисно съвещание на кабинета.

Снощи руската компания ограничи допълнително и доставките на газ за френската енергийна компания Engie заради спорове по двустранния договор. 


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.