Факти, Анализи, Коментари
   28 Октомври 2021
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пълна карантина в Испания
15 Март 2020
Жителите ще могат да излизат само, за да ходят на работа или на лекар, да купуват продукти от първа необходимост
Испанският премиер Педро Санчес обяви въвеждането на почти пълна карантина в страната за 15 дни, предадоха световните агенции. В страната е обявено и извънредно положение.

Жителите ще могат да излизат само, за да ходят на работа или на лекар, да купуват продукти от първа необходимост или при форсмажорни обстоятелства. Железопътният транспорт на средно дълги разстояния ще бъде ограничен. Не се предвижда обаче затваряне на границите.

Санчес обяви и как държавата ще опита да ограничи ефекта от мерките върху икономиката

Премиерът предупреди, че борбата с епидемията ще има сериозно отражение върху икономиката, и обеща, че правителството му ще направи всичко по силите си, за да намали икономическите щети:

„Стигнахме до съгласие да въведем с решение на правителството мерки в цялата страна , за да облекчим икономическите и социални последици от извънредното положение.

На първо място - подкрепа за работниците , предприемачите, за семействата, за най-уязвимите групи от хора.

На второ място - подкрепа за повече гъвкавост на трудовия пазар, за да се избегнат уволнения.

След това - подкрепа за икономическата дейност и предприятията, за да се гарантира устойчивост пред трудностите - временни, но с особена интензивност вследствие на извънредната ситуация , произтичаща от коронавируса", каза испанският премиер.

Броят на починалите от коронавирус в страната вече е 193, а 6 250 са заразените.

Сред заразените е и съпругата на испанския премиер Педро Санчес - Бегоня Гомес, предадоха Франс прес и ТАСС.

"Бегоня Гомес и премиерът са добре, и двамата са в двореца Монклоа", резиденция на премиера. "Те следват превантивните мерки, наложени от здравните власти", се казва в прессъобщението на испанското правителство. Заразата е била открита при тестове на хора от обкръжението на Санчес, извършени през последните часове.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2021 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.