Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ердоган: Няма да затворим вратите си!
2 Март 2020
По думите му в продължение на 9 години Анкара изцяло е поемала бежанското бреме и "ерата на едностранните жертви от страна на Турция е приключила"
Западните страни призовават Турция да затвори вратите си за емигрантите, но "тази работа приключи вече" и "няма да затворим вратите си". Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган в реч в Анкара, съобщи БНР.

Пред политици от управляващата Партия на справедливостта и развитието Ердоган каза, че западните страни не са удържали дадените на Турция обещания по отношение на бежанците. По думите му в продължение на 9 години Анкара изцяло е поемала бежанското бреме и "ерата на едностранните жертви от страна на Турция е приключила".

Турският лидер припомни, че преди месеци е предупредил, че ако тази тежестта не бъде споделена, Турция ще отвори вратите си: 

"Казаните от Запада красиви думи само от страх от бежанци не се превръщат в нищо реално в истинския живот. Какво ни казват - не отваряйте вратите си. Какво им казах преди месеци? Ако не се притечете на помощ да споделите част от товара, ще отворим вратите. Те си мислеха, че си говорим, че се шегуваме. Сега, когато отворихме вратите, един през друг се обаждат, искат да затворим вратите. Свърши тази работа".

По думите му до момента стотици хиляди хора са напуснали страната към Европа и скоро бройката им ще достигне милиони.

Ердоган допълни, че довечера ще има разговори с България и с Германия. Българският премиер Бойко Борисов ще бъде на посещение в Анкара, в рамките на което ще проведе официална вечеря с турския президент.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.