Факти, Анализи, Коментари
   10 Декември 2022
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Флорънс удари САЩ - има загинали
15 Септември 2018
Метеоролозите предупреждават, че поройните дъждове от тропическата буря, в каквато се превърна урагана на сушата, може да предизвикат епични наводнения през следващите няколко дни
Най-малко петима души са загинали, включително и малко дете, след като ураганът Флорънс връхлетя Източното крайбрежие с ветрове със сила до 170 км в час, събори много сгради и хвана в капан стотици хора. В петък крайбрежните улици в Северна и Южна Каролина се изпълниха с пенлива океанска вода и парчета от разкъсани сгради летяха във въздуха. В Джаксънвил полицията спаси на косъм стотици хора от рушащ се мотел.

Метеоролозите предупреждават, че поройните дъждове от тропическата буря, в каквато се превърна урагана на сушата, може да предизвикат епични наводнения през следващите няколко дни.

След като достигна брега на Северна Каролина като ураган от Категория 1, Флорънс отслабна до тропическа буря в петък следобед, докато се движеше към Южна Каролина, където се изсипа през нощта.

Двама души - майка и невръстно, дете са загинали в Уилмингтън, след като върху къщата им е паднало дърво.

А месната болницата съобщава за трима приети ранени пациенти.

Другата жертва е възрастна жена, която е намерена в дома й в Хамстед, блокирана от съборени дървета.

Четвъртият загинал е мъж от окръг Леноар, който се е опитвал да пусне генератор, но е бил повален. Друг мъж в същия район е търсел кучетата си навън, но е бил отнесен от вятъра, твърдят близките му.

Флорънс успя да "заклещи" доста хора в наводнените им домове и вече причинява сериозни проблеми на засегнатите места. Летището в Уилмингтън е отчело пориви на вятъра от 170 км в час - най-силните измервани от 1958 г. насам, когато ураганът Хелън опустошава града.

Бурята, мощните ветрове и поройният дъжд превръщат улиците в реки, а стихията напредва и се очаква да продължава да вилнее и през уикенда и дори през новата седмица.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2022 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.