Факти, Анализи, Коментари
   8 Декември 2022
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
5,4 по Рихтер в Албания
12 Август 2018
Десетки сгради понесоха материални щети
Две земетресения с предварителен магнитуд 5,4 и 5,1 разтърсиха вчера Северна Албания, където десетки сгради понесоха материални щети, предаде Асошиейтед прес. Албанското министерство на отбраната съобщи, че по-силният трус е бил регистриран в 17,33 ч. (15,33 ч. по Гринуич) на дълбочина 5 км близо до село Виньол в област Мат на 120 км северно от столицата Тирана. 

Институтът по геонауки, енергия, вода и околна среда съобщи, че другото земетресение е било регистрирано в 17,38 ч. (15,38 ч. по Гринуич) на около 40 км северно от Тирана на дълбочина 24 км близо до град Булкизе. 

Министерството на отбраната съобщи, че 67 къщи са повредени в Клос, Мат и Булкизе, но няма пострадали хора.

Земетресението бе усетено силно в Тирана и в по-голямата част от страната, както и в съседните Македония, Косово, Черна гора и Босна, предаде Асошиейтед прес.

Местната медия Balkanweb.com съобщи, че голяма скала е паднала на шосе Валбоне-Байрам Кури на североизток в резултат от земетресението и е ударила преминаващ автомобил, ранявайки двама от пътниците. Властите не са потвърдили информацията. 

Земетресение със същия магнитуд разтърси Западна Албания преди седмица, причинявайки леки материални щети.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
14 Aug, 2018 | 23:46

Тези албански земетресения в момент когато турция пропада в икономически колапс, навежда на мисълта и двамата султани, - не е ли време да се обединят двата братски народа, защото утре може да се окаже късно? Границата ще минава през Ихтиман, а Бойко Борисоф може да си стои на същата служба - Правителството и Народното събрание няма да се бутат, защото с нищо не пречат.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2022 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.