Факти, Анализи, Коментари
   26 Март 2019
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Нов атентат в Индонезия
14 Май 2018
Ранени са 10 човека - четирима полицаи и шестима местни граждани
Десет души - четирима полицаи и шестима местни граждани, бяха ранени при нов атентат в индонезийския град Сурабая, който е вторият по големина в страната.

Нападението е извършено срещу местната централа на полицията.

Атаката е извършена от мъж и жена, придвижвали се мотоциклет бомба. Ранени са.

Кадри от охранителна камери показват как двама полицаи спират мотоциклета с мъжа и жената на входа на сградата, преди бомбата да бъде детонирана.

Според непотвърдена информация с двамата е имало и дете.

Нападението става ден след като шестима атентатори камикадзе атакуваха три църкви в същия град. Те загинаха, както и още осем души. Ранени бяха около 40 души. Терористичната организация „Ислямска държава” пое отговорност за атентатите в църквите.

Вчера вечерта полицията уби предполагаем ислямист след взрив в апартамента му в Сурабая, при който загинаха съпругата и едно от децата му. След взрива полицията дошла на мястото и влязла в апартамента, където заварила предполагаемия ислямист да държи детонатор. Тогава го простреляла.

Президентът на Индонезия Джоко Видодо осъди серията от атентати в Сурабая, които нарече „действия на мерзост и страхливост” и обеща да се прокара по-бързо нов закон за борба с тероризма, за да се води борба срещу ислямистките организации в страната.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  И З Б Р А Н О
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително