Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Сценарии на възможната война между Русия и САЩ заради Сирия
11 Април 2018
Подобен конфликт може да излезе извън контрол, смятат експертите
Според американското издание „Нешънъл интерест“, цитирано от руския Взгляд САЩ и Русия се намират на прага на най-голямата от 60-те години на ХХ век криза, която заплашва да се разгори в пълномащабна война между тези държави. Изданието описва сценария на възможния конфликт, който може да започне в Сирия, предава "Фокус".

Изданието се позовава по-специално на мнението на експерта и бивш пилот на военновъздушните сили на САЩ Марк Ганзингер, който смята, че Пентагонът може да използва високоточни крилати ракети. В същото време САЩ най-вероятно няма да използват военните канали за комуникация с Русия, така че Москва няма да може да предупреди сирийския си съюзник. Ракетите летят на изключително ниска надморска височина, опирайки се на терена, което намалява възможността за унищожаването им от руските системи С-400 и С-300, разположени в Сирия.

Също така, САЩ могат да използват самолети със стелт технологии - Б-2 и Ф-22. Русия може да открие тези самолети, но едва ли може да ги удари.

Ако руските войски пострадат от въздушната атака от страна на САЩ, Москва ще отговори. Анализаторите са убедени, че този път Кремъл не блъфира.

Подобен конфликт може да излезе извън контрол, смятат експертите, интервюирани от „Нешънъл интерест“.Резултатът може да бъде или безпрецедентна катастрофа, когато започне открита война между Русия и Съединените щати, или опит, който ще помогне за предотвратяване на бъдещи кризи.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.