Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
180 военни бяха разположени спешно в Солзбъри
9 Март 2018
Те ще оказват помощ в разследването на опита за убийство на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия
Около 180 души военен персонал бяха разположени спешно в Солзбъри, за оказване на помощ в разследването на опита за убийство на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

Би Би Си разпространи новината, че сред пристигналите военни морски пехотинци и специално обучени кадри за боравене с химически оръжия и обеззаразяване. Кореспондентът на медията Даниел Сандфорд уточни по-късно, че в Солзбъри са повикани експерти по химически, биологически, радиоактивни и ядрени оръжия.

От полицията съобщиха, че от Отдела за бора с тероризма са поискали помощта на военните, за да бъдат преместени превозни средства и предмети от сцената на инцидента, които могат да представляват заплаха за общественото здраве.

Министърът на вътрешните работи Амбър Ръд, която днес е на посещение в Солзбъри, заяви, че засега няма да дава информация за използваното вещество, защото полицията има нужда от повече време за приключване на разследването.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.