Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Терор в Египет - над 200 загинали
24 Ноември 2017
Терористите активирали взривно устройство, което било разположено сред богомолците. След това, започнали да стрелят по оцелелите от експлозията
Нападение на екстремисти срещу джамия в северната част на Синайския полуостров, която влиза в състава на Египет завърши с множество жертви.

Жертвите на атаката непрекъснато продължават да растат и данните се разминават в различните медии. По последни данни загиналите са над 200. Още най-малко 130 души са ранени.

Нападението е извършено по време на молитва в джамията Ал-Равда в градчето Бир ал-Абед, което се намира на около 30-ина км от провинциалната столица на Северен Синай Ел-Ариш.

Терористите активирали взривно устройство, което било разположено сред богомолците. След това, започнали да стрелят по оцелелите от експлозията. Според разкази на свидетели те дори препречили пътя за бягство на опиталите да се измъкнат.

Все още никой не е поел отговорност за атаката, но на Синайския полуостров действат групировки, верни на "Ислямска държава". 

Това е и най-смъртоносната атака на територията на Египет, откакто ИДИЛ действа в региона - от 2013 г. В последните месеци на два пъти имаше атентати срещу полицейски части, като загинаха общо 34 служители на реда, но сега терористите се обърнаха към атака срещу цивилното население.

Президентът на Египет Абдел Фатах Сиси вече свика извънредно заседание на Съвета за национална сигурност. 

Вече е обявен и тридневен национален траур.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.