Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пучдемон и министрите му в ареста в Белгия
5 Ноември 2017
Белгийски съдия ще прецени в срок до 24 часа, най-късно до 9.17 ч. утре, дали да ги остави под стража, или да ги освободи под гаранция
Уволненият каталунски премиер се е предал на полицията в Белгия. Тази сутрин Карлес Пучдемон и още четирима бивши министри от каталунското правителство, които се издирваха от властите в Мадрид, доброволно са се явили тази сутрин във федералната полиция в Белгия, предава Нова телевизия.

Петимата са били отведени в прокуратурата, а белгийски съдия ще прецени в срок до 24 часа, най-късно до 9.17 ч. утре, дали да ги остави под стража, или да ги освободи под гаранция. Този следобед петимата ще бъдат разпитани. Те са били уведомени за издадените срещу тях европейски заповеди за арест.

Петимата могат да бъдат задържани в срок до 60 дни - времето, в което белгийският съд трябва да прецени дали да изпълни заповедта, издадена от Испания.

Решението на съда може да бъде обжалвано, преди да бъде изпълнено, уточни прокуратурата. Ако бъде решено петимата да бъдат задържани, те ще бъдат отведени в затвора.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.