Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
8 министри на Пучдемон в ареста
2 Ноември 2017
Самият Карлес Пучдемон не се яви пред съда. Той и още четирима от министрите, които също бяха призовани, са в Брюксел
Осем от доскорошните министри на Каталуния влязоха в ареста. Това официално разпореди националният съд на Испания след днешното изслушване на членовете на кабинета на Карлес Пучдемон по дело, съобщава „Ел Паис", пише КРОСС.

Такова бе и искането на прокуратурата, което бе уважено от съда.

За днес бе насрочено изслушването на кабинета на Пучдемон по делото срещу тях за противодържавна дейност. Пред съда се явиха само 9 министри. Осем от тях, сред които и вече бившият вицепремиер Ориол Жункерас бяха задържани в ареста до приключване на процеса, тъй като съдебните власти се опасяват, че могат да се укрият, като се има предвид тежките обвинения срещу тях - за бунт (предвиждат се 25 години затвор),  за подстрекаване към безредици (15 години) и злоупотреба с публични средства (8 до 10 години).

Само един - бившият регионален министър Санти Вила бе пуснат, но срещу гаранция от 50 хиляди евро. Той бе и единственият, който оказа съдействие и бе изслушан в продължение на 45 минути.

Самият Карлес Пучдемон не се яви пред съда. Той и още четирима от министрите, които също бяха призовани, са в Брюксел. Съдът разпореди те също да бъдат арестувани.

Според испанските медии, тъй като те са в чужбина, в петък за тях ще бъде издадена европейска заповед за арест.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.