Факти, Анализи, Коментари
   2 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Столтенберг: Признаваме, че Европа се намира в обхвата на ракетите на Северна Корея
29 Октомври 2017
НАТО разполага със способността и решимостта да нанесе контраудар, допълни генералният секретар на НАТО
Страни-членки на НАТО са под директна заплаха от евентуална атака на Северна Корея, но въпреки това организацията е готова на отговор при нужда. Това обяви генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг в интервю за японския вестник „Йомиури".

„Признаваме, че Европа се намира в обхвата на ракетите на Северна Корея. Страните от НАТО вече са изложени на заплаха", обяви Столтенберг, цитиран от „Фокус".

Столтенберг припомни, че през цялата си история Алиансът е защитавал своите членове от атаки срещу тях чрез сили за сдържане.

„НАТО разполага със способността и решимостта да нанесе контраудар", допълни генералният секретар на Алианса.

Столтенберг също така подчерта, че е нужно засилване на натиска над Пхенян чрез икономически санкции, за да се започнат преговори със севернокорейското ръководство.

Междувременно японски специалисти по киберсигурност ще бъдат изпратени в центъра на НАТО в естонската столица Талин. Столтенберг подчерта, че се разглежда възможността за широко японско участие в ученията по киберсигурност на НАТО.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.