Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Поредица
200 000 човека на митинг в Барселона
18 Октомври 2017
Хората изразиха подкрепата си към задържаните ръководители на две каталунски организации, които подкрепят независимостта на областта
Двеста хиляди души излязоха на демонстрация в Барселона. Хората изразиха подкрепата си към задържаните ръководители на две каталунски организации, които подкрепят независимостта на областта. Демонстрациите преминаха мирно въпреки присъствието на много полицаи, предава БНТ.

Участниците в митинга отправиха искания да бъдат освободени Жорди Санчес и Жорди Куишарт. Те са задържани от властите в Мадрид заради подстрекателство към метеж. Много от присъстващите бяха запалили свещи, за да изразят солидарността си с двамата, и скандираха лозунги "Не сте сами" и "Свобода".

В митинга се включиха и представители на каталунското регионално правителство, както и на кметството на Барселона. Аналогични демонстрации се проведоха и в други градове.

В понеделник съдът постанови двамата привърженици на независимостта на Каталуния да бъдат задържани под стража. На 20 и 21 септември испанската полиция проведе обиски на редица адреси в автономната област във връзка с организирането на референдума за независимост. Бяха задържани над десет души. Тогава заради тези събития в Барселона имаше масови протести, като Санчес и Куишарт призоваваха хората да излязат на улицата и да не си тръгват оттам.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.