Факти, Анализи, Коментари
   8 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Трагедия в Лас Вегас - стрелец уби над 50 човека и рани над 500
2 Октомври 2017
Мъж е стрелял от 32-рия етаж на на хотела. Той е бил ликвидиран
Броят на жертвите от нападението в Лас Вегас продължава да расте. Първоначално беше обявено, че са убити двама души, след това бройката нарасна до над 20, сега тя вече е над 50, съобщава КРОСС. Новината обяви шерифа на окръг „Кларк" Джоузеф Ломбардо, предава „Лос Анджелис Таймс".

Ломбардо за първи път обяви и точна бройка, а именно 58 загинали, като уточни, че това не е окончателното число.

Постоянно търпи промяна и броят на ранените. От над 200 до над 400 и момент, в който властите обявиха, че 406 души са откарани в болница, сега тя набъбна до 515.

„Броят на хората, загинали при нападението се е увеличил. В момента използваме числото 58 души. Броят на ранените - използваме числото 515", коментира шериф Ломбардо.

Атаката стана по време на фестивал на открито до казиното и хотел „Мандалей бей" в Лас Вегас. Мъж е стрелял от 32-рия етаж на на хотела. Той е бил ликвидиран. След като вече бе ясно, че той е местен жител, властите обявиха и неговата самоличност - Стивън Падок - на 64 години.

Според полицията той е действал сам. Въпреки това започна издирването жена от азиатски произход, която е пътувала с него, както и двата му автомобила. По-късно жената бе открита.

В първите минути след нападението свидетели разказаха, че нападателите са били няколко, презареждали са пълнител след пълнител и са се чули стотици изстрели, а стрелбата е продължила около 20 минути.

Засега мотивите на нападателя не са ясни, но власите не смятат, че той е свързан с която и да е групировка.

Броят на жертвите все още не е окончателен, но може и да нарасне, тъй като някои от жертвите са в критично състояние. Много от ранените пък са пострадали, не вследствие на изстрелите, а заради настъпилата паника, като са били стъпквани от други бягащи хора.

По всичко личи, че това ще се превърне и в най-смъртоносната подобна атака в САЩ. Миналата година при стрелба в нощен клуб в Орландо загинаха 49 души.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.