Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
75 хиляди души евакуирани заради вулкан, който ще избухне всеки момент
27 Септември 2017
За да избегнат жертви, властите отцепиха периметър от 12 километра около кратера на вулкана
Над 75 хиляди души в Индонезия бяха принудени да напуснат домовете си, тъй като вулканът Агунг, разположен на остров Бали, може да избухне всеки момент. Евакуираните са настанени в над 300 временни убежища. За да избегнат жертви, властите отцепиха периметър от 12 километра около кратера на вулкана заради признаци, че може да изригне. В района са били регистрирани и близо 300 труса през последните 48 часа, предава БНР.

Не можем да дадем точен процент, но активността на вулкана приближава критичната точка. Признаци дали ще изригне не мога да бъдат отчетени по повърхността, но вътре - вулканичната активност е доста висока, обясни сеизмологът Геде Суантика, като уточни, че ако вулканът Агунг не изригне скоро, то той ще натрупа в недрата си голямо количество енергия. Поради тази причина съществува и вероятност в бъдеще изригването на вулкана на остров Бали да бъде с много по-голяма сила, добави сеизмологът.

Уплашен съм, много се страхувам от това, че вулканът ще изригне. Постоянно следя ситуацията - аз съм строителен работник и заради новината, че вулканът ще изригне, ръководителят на строителната площадка, на която работя, ни освободи от работа. Строежът затвори, а той каза, че не знае кога ще започнем работа. Така че сега съм и безработен, сподели Кетът - местен жител, настанен в едно от временните убежища.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.