Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2018
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

1 година след опита за преврат, се върна темата за смъртното наказание в Турция
16 Юли 2017
В емоционална реч пред парламента, Ердоган обеща да накаже враговете си
В нощта, в която Турция отбеляза 1 година от опита за преврат, се върна темата за смъртното наказание в страната. Пред хиляди събрали се хора турският президент Ердоган заяви, че смъртното наказание може да бъде възстановено заради участниците в опита за преврат.

Връщането на тази крайна наказателна мярка би означавало, че Турция няма да стане член на Европейския съюз, посочи Ройтерс. Агенцията припомни, че правозащитни организации и някои западни правителства твърдят, че Ердоган използва въведеното след опита за преврат извънредно положение, за да премахне опозиционни фигури, сред които правозащитници, прокюрдски политици и журналисти.

Парламентът може да одобри наказанието. В емоционална реч пред парламента, Ердоган обеща да накаже враговете си. Той се обяви и за специално облекло на заподозрените участници в преврата. Според него в затворите те трябва да носят дрехи като в Гуантанамо. Думите му са в отговор на провокацията на един заподозрян, който тази седмица се яви в съда с тениска с надпис "герой".

"Бъдете сигурни, че предателите на Турция няма да останат безнаказани. Тази нация винаги е ценяла хората, които ѝ служат и никога не се е колебала да накаже предателите. Споменът за хората, които загинаха винаги ще бъде в сърцата ни. Но от друга страна, предателите винаги ще бъдат мразени.:, коментира Реджеп Тайип Ердоган.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  П Р Е Д С Т А В Я М Е  В И
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително