Факти, Анализи, Коментари
   2 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ердоган припадна по време на молитва
25 Юни 2017
След молитвата самият Ердоган поясни ред журналисти и насъбралото се множество в двора на джамията, че се е почувствал зле, по-специално заради нивото на кръвната захар
Турският президент Редежп Ердоган припадна по време на празничната молитва за края на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, съобщава БНТ. Незабавно му е оказана медицинска помощ.

След молитвата самият Ердоган поясни ред журналисти и насъбралото се множество в двора на джамията, че се е почувствал зле, по-специално заради нивото на кръвната захар, но бързо се е съвзел и в момента е добра форма. 

Турският държавен глава бил излязъл тази сутрин в 05:15 часа от резиденцията си „Късъклъ" в Истанбул, за да отиде на първата тържествена молитва по повод Рамазан байрама. По време на слушането на проповедите той е почувствал неразположение и е припаднал. Веднага е бил обкръжен от охраната, а медицинският екип на президентството му е оказал първа помощ. Междувременно имамът на джамията е оповестил пред вярващите, че здравословното състояние на Ердоган е добро. Самият той е бил свален на носилка в специалния ВИП салон в подземния етаж на джамията, където е дошъл на себе си и си е отпочинал. Отвън веднага е пристигнала и го е чакала линейка, а намиращите се в близост болници са имали готовност да го приемат за лечение, посочва "Фокус".

Той обаче тръгна с президентския автомобил и беше категоричен, че ще продължи с програмата си за празничния ден.

От днес за мюсюлманите започват тридневни празници за Рамазан байрам, с които ще приключи едномесечният пост. По традиция се купуват нови дрехи и традиционни сладки, семействата посещават близки и роднини и си разменят подаръци. В Мека - свещения мюсюлмански град, повече от 3 милиона вярващи участваха в празничната молитва.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.