Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Tерористичен акт срещу мюсюлмани в Лондон
19 Юни 2017
Засега се съобщава за един загинал мъж, а над 8 души са ранени
Нападателят в Лондон е на 48 години. Тереза Мей потвърди, че става дума за терористичен акт. Тя свиква днес Съвета по национална сигурност.

Бус връхлетя върху пешеходци в североизточната част на Лондон, се казва в съобщение на Скотланд Ярд.

Инцидентът стана в района на улица „Севън систърс роуд". Засега се съобщава за един загинал мъж, а над 8 души са ранени.

„Обаждането в полицията е постъпило 20 минути след полунощ, след като автомобил е блъснал пешеходци. На мястото на инцидента са открити няколко пострадали", се казва в съобщението.

Един човек е задържан. Според мюсюлманския съвет, представителната организация на мюсюлманите във Великобритания, инцидентът е станал пред джамия. Пострадали са над 10 души. Очевидец съобщи за две тела, останали да лежат на земята.

„Съобщиха ни, че бус е блъснал вярващи, докато излизали от джамията във Финсбъри парк. Нашите молитви са за жертвите", се казва в съобщение на организацията, пише БГНЕС.

В свещения за мюсюлманите месец Рамазан вярващите отиват на молитва в джамиите около полунощ.

"Това е ужасяващо. Всички мои мисли са с ранените, с обичните им хора и със спасителните екипи, работещи на място", заяви в декларация министър-председателят Тереза Мей.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин заяви, че е силно шокиран от нападението. "Силно съм шокиран от случилото се във Финсбъри парк тази нощ. Мислите ми са с хората и с общността, засегната от това ужасяващо събитие", заяви Корбин.

Полицията потвърди, че хората са заловили извършителя на престъплението. Съобщава се за един загинал и десетки загинали.

Пред Нова тв посланикът ни в Лондон Константин Димитров заяви, че е рано да се каже дали има пострадали български граждани.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.