Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Задържаният за атаката срещу "Борусия" е член на Ислямска държава
13 Април 2017
Разследването обаче до този момент не доведе до никакви доказателства, че заподозреният е участвал в нападението
Федералната прокуратура на Германия потвърди, че основният заподозрян, задържан за нападението срещу автобуса на футболния отбор „Борусия" (Дортмунд), е бил член на „Ислямска държава" в Ирак, съобщава КРОСС.

Въпреки това органът подчерта, че не е в състояние да потвърди връзката му с тройната експлозия, която шокира Германия във вторник вечер.

„Разследването до този момент не доведе до никакви доказателства, че заподозреният е участвал в нападението", се казва в изявление на Федералната прокуратура, в което се допълва, че задържаният е бил член на „чуждестранна терористична организация". На това основание органът изисква издаването на заповед за ареста му.

Съгласно данните на властите мъжът е ръководил бойна единица от 10 членове, които са организирали отвличания и екзекуции. Очаква се по-късно днес заподозреният, Абдул Бесет А., да бъде изслушан в съда, след което магистратите да решат дали да издадат заповед за арест. Без нея прокурорите може да го задържат не повече от 24 часа.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.