Факти, Анализи, Коментари
   21 Февруари 2019
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Турция прекрати дипломатическите отношения с Холандия
14 Март 2017
Турция спира всички политически обсъждания на високо ниво с Холандия и затваря въздушното си пространство за холандски дипломати
Турция спира всички политически обсъждания на високо ниво с Холандия и затваря въздушното си пространство за холандски дипломати. Това обяви вицепремиерът и говорител на правителството Нуман Куртулмуш след провелото се снощи заседание на Министерския съвет.

Анкара взе решението за тези мерки, след като след като холандските власти изгониха от страната турския министър за  семейството и социалните политики Фатма Бетюл Саян Кая и не разрешиха на турския външен министър Мевлют Чавушоглу да проведе митинг пред турската общност в Ротердам. В допълнение към тези мерки се прекратява и дейността на парламентарната група за приятелство между Турция и Холандия.

Говорителят на турското правителство посочи още,че Анкара смята, че скандалът с Холандия не е случаен. Убедени сме, че конфликтът е имал за цел да провокира негативизъм във връзка с референдума за конституционните промени и да катализира вражеско отношение към Турция, заяви Куртулмуш. Анкара няма да прилага никакви санкции и ограничения върху посещенията на обикновените холандски граждани.

Напрежението между двете страни се засилва.

Германия и Холандия посъветваха гражданите си да са предпазливи при пътуване в Турция, предаде Ройтерс.

Има дипломатическо напрежение между Турция и Холандия. Бъдете бдителни и избягвайте големи тълпи, заяви холандското външно министерство.

Германското външно ведомство обяви, че германците, пътуващи в Турция, трябва да очакват повишено напрежение и протести преди референдума на 16 април за правомощията на президента Реджеп Ердоган. Затова хората, които пътуват, са съветвани да стоят далеч от политически събирания и големи тълпи.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  И З Б Р А Н О
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително