Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нов бомбен атентат разтърси Турция
17 Декември 2016
Tози път в град Кайсери в централната част на страната
Нов бомбен атентат разтърси Турция, този път в град Кайсери в централната част на страната. Автобус, превозващ военни бе взривен в района на университета Ерджийес, който е в центъра на града. 13 войници са загинали, а 48 са били ранени, съобщи  АФП. Според полицията взривът е бил предизвикан от кола, натъпкана с експлозиви, която е била взривена дистанционно, както беше извършен атентата миналата събота в Истанбул. На мястото на взрива са изпратени много линейки и пожарни.
  
Кайсери, който е родният град на бившия турски президент Абдуллах Гюл е крупен търговско икономически център на страната и се посещава и от много чуждестранни бизнесмени. Университетът Ерджийес е от престижните университети на Турция, в който учат и чуждестранни студенти.

Премиерът Бинали Йълдъръм трябваше да пристигне днес в града за участие в тържествата по случай годишнината от смъртта на философа Мевляна, а също има и много гости, което означава, че експлозията е планирана целенасочено. Взривът е станал малко преди Бинали Йълдъръм да се качи на самолета. Властите наложиха забрана за информациите във връзка с експлозията.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.