Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Папа Франциск призова за откровен диалог между християни и мюсюлмани
25 Септември 2016
Според папата е погрешно да се идентифицира ислямът с насилие
Папа Франциск призова за откровен диалог между християните и мюсюлманите на среща с оцелели и близки на загиналите при атаката в Ница по време на националния празник на Франция. 

Тогава джихадист се вряза с камиона си в хората, които бяха излезли по улиците на града. Загинаха 86 души, а десетки други пострадаха.

Членовете на близо 60 семейства пътуваха специално със самолет за срещата с папата във Ватикана от Франция, а други 150 души пристигнаха с автомобили. 

В началото папа Франциск се извини на хората, че не говори добре френски и след това на италиански призова жертвите на нападението "да отговорят с прошка, любов и уважение на своя съсед".

Установяването на искрен диалог и братски отношения между всички, особено за тези, които изповядват вярата в единия и милосърден Бог, е спешен въпрос и основен приоритет. Решаването му трябва да бъде подпомагано, както от политиците, така и от религиозните лидери, а всеки трябва да положи действия в тази посока в обкръжението си. Въпреки че изкушението да отговорим на омразата с омраза и на насилието с насилие е голямо, необходимо е истинско приемане със сърцето.

Според папата е погрешно да се идентифицира ислямът с насилие. По думите му, липсата на икономически възможности за младите хора в Европа е една от причините за тероризма.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.