Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Украйнската армия по границата с Крим е приведена в пълна бойна готовност
11 Август 2016
Заповедта е следствие от обвиненията на руския президент Владимир Путин, който вчера заяви, че Киев използва терористични тактики, за да провокира нов конфликт
Украинският президент Петро Порошенко е наредил на частите на армията по границата с Крим и в Донбас да бъдат приведени в пълна бойна готовност, съобщи Ройтерс. Заповедта е следствие от обвиненията на руския президент Владимир Путин, който вчера заяви, че Киев използва терористични тактики, за да провокира нов конфликт в региона и да дестабилизира Крим.
 
Петро Порошенко също е поискал външният министър на Украйна да му уговори телефонни разговори с Путин и с президента на Франция Франсоа Оланд, германския канцлер Ангела Меркел и председателя на Европейския съвет Доналд Туск. 
 Fт своя страна руският президент Владимир Путин заяви, че обмисля да затегне граничния контрол с Украйна по вода и суша, след като руските служби са осуетили опити за терористични атаки на украинските специални части на територията на Крим. 

Представител на Европейската комисия заяви, че твърденията на Русия не могат да бъдат потвърдени от Брюксел и призова двете страни да се въздържат от провокативни действия.

По-рано говорител на украинската гранична полиция заяви, че по границата с Крим са струпани голям брой руски военни с модерна бойна техника.   
     
Москва анексира полуостров Крим през 2014 година, което допълнително обтегна отношенията между Русия и Украйна. 


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.