Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Проповедникът Фетулах Гюлен отрече участие в преврата
16 Юли 2016
За мен като човек, пострадал от няколко военни преврата, е много обидно да бъде обвинен, че имам някаква връзка с такова деяние
Проповедникът Фетулах Гюлен категорично отрече обвиненията на турските власти, че има нещо общо със опита за военен преврат в Турция. "За мен като човек, пострадал от няколко военни преврата, е  много обидно да бъде обвинен, че имам някаква връзка с такова деяние", заяви Гюлен, който от 17 години живее в изгнание в американския щат Пенсилвания. 

Съединените щати поискаха Турция да предостави доказателства за твърдението, че ислямския проповедник Фетулах Гюлен е замесен в опита за преврат. Американският държавен секретар Джон Кери посочи, че Турция не е отправяла искане за екстрадирането на Гюлен. 

САЩ са зад демократичното ръководство на турската държава, подчерта Кери и допълни, че работещите в посолството на САЩ в Турция са добре. По неговата оценка ситуацията в страната се нормализира. 

Американският държавен секретар изрази надежда, че принципите на конституционния процес ще бъде спазени при търсенето на възмездие от организаторите на неуспелия военен преврат, както и предложи легитимна подкрепа в законодателно отношение от страна на Съединените щати.

В коментар за събитията в Турция,  новоназначеният външен министър на Великобритания Борис Джонсън заяви, че странат му е силно обезпокоена от случващото се.
 
Работим усилено, за да направим най-доброто за всички британски поданници, които са на почивка в Турция. Призоваваме ги да следват съветите на туроператорите и агенциите.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.