Факти, Анализи, Коментари
   8 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Поредна голяма стачка в Гърция
6 Юли 2016
Синдикатът на железничарите блокира днес цялото железопътно движение, което остави много пътници по гарите
Отново 24-часова стачка спря движението на всички влакове в Гърция. Железничарите протестират пред Агенцията по приватизация. 

Днес изтича срокът за подаване на обвързващи оферти по приватизацията на гръцката железопътна компания ТРАНСОСЕ. Интерес към тази приватизация проявиха италианска и руска железопътни компании, но все още не са внесли обвързващи оферти. Очаква се това да стане до края на деня. 

В отговор синдикатът на железничарите блокира днес цялото железопътно движение, което остави много пътници по гарите. 

Програмата на правителството включва и приватизиране на по-късен етап на метрото и електрическата железница в Атина. В стачката днес се включиха и всички работещи в този транспорт. В столицата в движение са само автобусите, а по спирките има опашки от чакащи пътници. 

В случай че до края на деня компаниите инвеститори не внесат депозит за участие, ще се удължи срокът, но приватизацията на железниците ще се извърши и то в рамките на тази година. Това е залегнало в споразумението с кредиторите и въпреки протестите и стачките на железничарите компанията ще се приватизира. 


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.