Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ЕС поиска Лондон да приложи незабавно решението от референдума
24 Юни 2016
Това е безпрецедентна ситуация, но в отговора си сме единни, подчерта Юнкер

Европейският съюз поиска от британското правителство да приложи възможно по-скоро решението от референдума за напускане на Съюза. Това гласи съвместното изявление на председателите на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, на Европейския парламент Мартин Шулц, на Европейския съвет Доналд Туск и на премиера на Холандия Марк Рюте след специална среща в Брюксел.

Това е безпрецедентна ситуация, но в отговора си сме единни, подчерта Юнкер, представяйки съвместната позиция:

Съюзът от 27 държави ще продължи. Обвързани сме заедно от историята, географията, общия интерес и желанието да развиваме сътрудничество на тази основа.

Колкото и болезнено и да е, очакваме от правителството да изпълни възможно по-скоро желанието на британския народ, добави Юнкер:

Всяко забавяне излишно ще удължи несигурността. Готови сме бързо да започнем преговори с Обединеното кралство по условията за неговото оттегляне от Европейския съюз.

На въпрос на британска журналистка, не е ли референдумът началото на края на Европейския съюз, Жан-Клод Юнкер отвърна само "благодаря" и напусна пресконференцията.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.