Факти, Анализи, Коментари
   8 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Столтенберг: НАТО създава нов ръководен пост по разузнаването
13 Юни 2016
Лидерите от Алианса ще се съберат на 8 и 9 юли във Варшава
НАТО планира създаването на нов ръководен пост по разузнаването, потвърди генералният секретар Йенс Столтенберг. Ден преди редовна сеща на военните министри на Алианса в Брюксел пред журналисти той говори и за други теми от дневния ред преди срещата на високо равнище във Варшава другия месец. 

Водят се преговори за назначаването на помощник генерален секретар на НАТО, който да отговаря за подобряване на обмена на разузнавателна информация, стана ясно от Йенс Столтенбелг: 

Едно от големите предимства на НАТО е, че доказа способността си да споделя класифицирана информация между съюзниците си. Сега искаме да подобрим още тази работа с нова позиция – помощник генерален секретар по разузнаването. Очаквам споразумение до срещата на върха. 

Лидерите от Алианса ще се съберат на 8 и 9 юли във Варшава. На въпрос как НАТО може да съдейства срещу терористични актове като този в Орландо, генералният секретар отговори: 

До голяма степен това зависи от вътрешното полицейско разузнаване. НАТО може да работи за стабилизирането на съседните региони. Защото отново виждаме, че екстремизмът там вдъхновява тероризма по нашите улици – видяхме го в Париж, в Анкара, Брюксел и много други страни от НАТО. 

Във вторник и в сряда военните министри ще решават детайлите за постоянното разполагане на четири сухопътни батальона под натовско командване в Полша и балтийските републики. 


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.