Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Северна Франция под вода
2 Юни 2016
В Париж, водата е потопила околните паркове и заведения и вече тече по крайбрежните улици
Река Сена излезе от коритото си и вече тече по крайбрежните улици на Париж, водата е потопила околните паркове и заведения. Нивото на реката ще се покачва в следващите часове, рискът от наводнение в няколко района е сериозен. 
Следобед беше спрян трафикът по близката до Сена регионална експресна мрежа, засегнати са и други жп линии около столицата. Председателят на област Ил дьо Франс Валери Пекрес призова към прекратяване на транспортната стачка заради извънредната ситуация.

24000 домакинства в наводнените райони са без електричество, няколко населени места нямат достъп до питейна вода. В редица учебни заведения са отменени занятията и изпитите.

Френският премиер Манюел Валс, който посети сериозно пострадалия град Немур, обеща извънреден фонд за подпомагане на засегнатите райони. В централните райони и тук в Ил-дьо Франс край Париж ситуацията остава изключително напрегната и трудна. Прогнозите за времето ни призовават да сме бдителни.

Водата започна да се оттегля в департамента Лоаре, който вчера преживя най-тежкото наводнение от 1910 г. насам.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.