Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Тежки сражения в Сирия
29 Април 2016
Опозиционните сили са получили в тези сражения много солидна подкрепа от кюрдските "Сили за защита на народа", докато ислямистите получавали помощ от други държави през Турция
Тежки сражения са се водили отново северно от сирийския град Алепо между силите на подкрепяния от САЩ съюз "Демократични сили на Сирия" и екстремистки бунтовнически групировки, предаде Ройтерс. 

Опозиционните сили са получили в тези сражения много солидна подкрепа от кюрдските "Сили за защита на народа", докато ислямистите получавали помощ от други държави през Турция. 

Междувременно министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър предложи на Конгреса да деблокира около 350 млн. долара от военния бюджет на страната, които са предвидени за подготовка на отрядите на сирийската опозиция, но в момента са замразени, тъй като програмата се оказа неудачна. Пред сенатската комисия за въоръжените сили Картър заяви, че американската стратегия по този въпрос се е изменила и новият подход трябва да се окаже по-ефективен. Картър добави, че 250 американски командоси в Сирия ще започнат да подбират, обучават и снабдяват онези сирийски сили, включително араби сунити, които искат и могат да водят борба с "Ислямска държава". 

Действията ни в Сирия са насочени в подкрепа на усилията на съюзниците ни да изолират и притиснат джихадистите в столицата Ракка. Увеличаваме силите си там от 50 на 300 души. С тези допълнителни сили ще можем да открием, обучим и въоръжим способни и мотивирани местни сили, най-вече измежду сунитската общност, които ще се борят срещу ИДИЛ. 


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.