Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Отново самоубийствен атентат в Турция
27 Април 2016
Валията на Бурса съобщи, че това е терористичен акт, извършен от жена-камикадзе, която е била разкъсана от бомбата
Експлозия в град Бурса причини смъртта на един човек и рани най-малко 17 души. Валията на града съобщи, че това е терористичен акт, извършен от жена-камикадзе, която е била разкъсана от бомбата. Експлозията е станала в центъра на града, близо до прочутата Улу Джамия, която се счита за емблематична за града и е посещавана от много туристи.

Взривът е избухнал в около 17.30 ч. българско време и е бил изключително мощен, разказаха свидетели на инцидента пред камерите на репортерите. Твърди се, че експлозията станала точно пред централния вход на джамията, докато в двора се извършвало опело. По времето на експлозията е имало много хора, коита са излизали от работа или са пазарували в градската чаршия.

Според първоначалните информации взривът е бил причинен от експлозия на газ. Районът е отцепен за движение, полицията е блокирала входните артерии на града, претърсват се коли, а джамията е затворена.

Бурса е четвъртият по големина град в Турция, промишлен център,чието преобладаващо население е от преселници от България и други балкански страни.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.