Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Френската полиция премахна лагера на протестиращи младежи в Париж
11 Април 2016
Те протестират от 11 дни срещу готвената реформа на Кодекса на труда
Френската полиция евакуира демонстранти в Париж, които протестират от 11 дни срещу готвената реформа на Кодекса на труда. Младежки организации вече обявиха, че ще продължат акцията. 

Френският премиер Манюел Валс събра на среща студентски представителства в опит да овладее протестите срещу промените в трудовото законодателство и тежкото положение на младежта във Франция. 

Рано сутринта полицията разтури в спокойна обстановка импровизираното протестно градче на Площада на Републиката, в което от 11 нощи будуват хиляди недоволни от условията на живот. Младежите обаче се готвят за нов митинг довечера, а идеята беше подета в над 30 града в страната.

Протестната вълна срещу реформата не мина без инциденти - в нощта срещу неделя в Париж бяха арестувани осем души заради кражби и счупени витрини.

Студентите, които преговарят с премиера, настояват за повече помощи, особено в периода между дипломирането и намирането на първа работа.

Младежите ни страдат от изключителна несигурност за бъдещето, призна пред радио "Юроп 1" министърът на труда Мириам ел-Кумри. Същевременно тя заяви, че правителството няма да се откаже от реформата и има необходимото мнозинство. 


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.