Факти, Анализи, Коментари
   8 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Издигнаха знамето на България на почетния пилон на сградата на Градския съвет в Торонто
5 Март 2016
На честването прозвучаха българският и канадският химн в акапелно изпълнение на Лизи Наумова
Българската общност в Торонто и приятели на България отбелязаха тържествено Националния празник на България 3-и март. За първи път националният флаг на страната ни бе издигнат на почетния пилон на сградата на Градския съвет, като организацията на събитието бе дело на Генералното консулство на Република България в Торонто и кметството на града, съобщава БНР.

В речта си по повод Националния празник генералният консул на България в Торонто Петър Крайчев заяви:

Днес е денят, в който с тази първа по рода си церемония поставяме една нова българска традиция в Торонто – издигането на националното знаме на едно от най-разпознаваемите и красиви места в града. През 2016 година отбелязваме и половин век от установяването на дипломатически отношения между България и Канада, както и 40 години от основаването на Генералното консулство на Република България в Торонто … с многочислена, самоотвержена и родолюбива общност.

На честването прозвучаха българският и канадският химн в акапелно изпълнение на Лизи Наумова. С минута мълчание бе почетена паметта на геройски загиналите за свободата на България, а деца от Торонто рецитираха стихотворението „Аз съм българче“ .

Честванията на българската общност завършиха с тържествен молебен в българската източноправославна църква „Св. Димитър“ в града.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.