Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ердоган: Западният свят е виновен за смъртта на 3-годишното сирийче
4 Септември 2015
В интервю за CNN президентът на Турция каза, че щом е видял снимките на мъртвото момченце "се е сринал"

Целият западен свят е виновен за смъртта на малкия Айлян Курди, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган по повод смъртта на тригодишното сирийче, чието телце тази седмица беше открито на брега край курорта Бодрум. В интервю за CNN президентът каза, че щом е видял снимките на мъртвото момченце "се е сринал".

Детето бе сред дванайсетимата предполагаеми сирийски бежанци, които загинаха тази седмица в опит да достигнат гръцкия остров Кос. Снимките на тригодишното удавено дете взривиха социалните мрежи в Турция и ужасиха света.

Ердоган посочи, че от началото на тази година екипите на турската брегова охрана са спасили над 50 хиляди души, като изтъкна, че Турция приема с гостоприемство бежанците от Сирия и Ирак и поради тази причина в страната има около 2 милиона бежанци. Той отправи критика заради подхода спрямо мигрантите към редица европейски страни, главно - към Гърция, Италия, Испания, Франция и Унгария.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.