Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Тайланд дава 1 милион бата за залавянето на атентатора
19 Август 2015
Разследването установява, че атентаторът не е действал сам, а е бил част от "мрежа"

Тайландската полиция обяви награда от 1 милион тайландски бата (около 28 хиляди долара) за информация, която би могла да доведе до залавянето на атентатора в Банкок. Разследването установява, че атентаторът не е действал сам, а е бил част от "мрежа".

Видеозаписи от камера за сигурност на входа на хиндуисткия храм Ераван, край който избухна експлозията, показват, че най-вероятно мъж с жълта тениска и раница на гърба е предизвикал бомбената експлозия. Засега няма информация дали атентаторът е чуждестранен гражданин.

Д-р Панитан Уатанаякок, съветник на тайландското министерство на отбраната, съобщи за Би Би Си:

Докато не заловим и разпитаме извършителя и неговите помощници, не можем да потвърдим неговата самоличност. Към момента работим с предоставените данни от видеокамерите. Работата на властите продължава и очакваме резултати през следващите дни.

20 души бяха убити и над 100 бяха ранени при нападението в центъра на тайландската столица в понеделник. 11 от загиналите са чужденци.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.