Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Турски изтребители нанесоха удари по "Ислямска държава" в Сирия
24 Юли 2015
Анкара даде съгласието си на Съединените щати да ползват стратегическата й въздушна база край Инджирлик за удари срещу групировката

Турски изтребители нанесоха удари по четири позиции на "Ислямска държава" в Сирия, без да навлизат в сирийското въздушно пространство. Атаката е продължила 13 минути. Самолетите са излетели от базата в Диарбекир. Елиминирани са 35 терористи, поразени са три танка и друга техника. Анкара даде съгласието си на Съединените щати да ползват стратегическата й въздушна база край Инджирлик за удари срещу групировката, но досега изключваше участие на свои самолети в бомбардировките.

Турските сили за сигурност междувременно проведоха голяма акция в 13 провинции срещу джихадисти и кюрдски екстремисти. Около 5 хиляди полицаи са претърсили над сто обекта в различни части на Истанбул. Възнищнала е престрелка в един от кварталите на града, при която е бил убит един терорист. Арестувани са 250 души, за които се смята, че са свързани с терористични групировки. В операцията са включени подкрепления от специалните сили и силите за бързо реагиране на полицията в Одрин и Бурса.

Часове след убийството на турски войник край граничния град Килис дойде информацията, че турски командоси са разчистили от джихадисти село на 9 километра навътре в сирийска територия. Боевете по границата възникнаха дни след кървавия атентат в турския град Суруч, при който бяха убити 32-ма души.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.