Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
БСП, ДПС, АБВ и БДЦ сезират КС за промените в Закона за здравното осигуряване
10 Юли 2015
Oбжалват се две норми - едната включва разделянето на пакети на основен и допълнителен, а другата - привилегията държавата да продължава да не плаща вноските за групите хора, които тя осигурява

БСП, ДПС, АБВ и БДЦ сезират КС за промените в Закона за здравното осигуряване (ЗЗО), предложени от здравния министър Петър Москов. Д-р Емил Райнов от БСП припомни, че след приемането на закона левицата написа писмо до президента да наложи вето и да докаже, че е загрижен за здравето на всички българи. "Той не беше загрижен и законът излезе в Държавен вестник. Затова пристъпихме към следващата стъпка и започнахме събирането на подписи, за да дадем решението на Конституционния съд (КС). В събирането на подписите, освен БСП се включиха ДПС, АБВ, БДЦ, както и независими депутати. Събраха се над 61 подписа, които ще бъдат внесени в КС днес", обясни той.

Райнов поясни, че се обжалват две норми в ЗЗО - едната включва разделянето на пакети на основен и допълнителен, а другата - привилегията държавата да продължава да не плаща вноските за групите хора, които тя осигурява.

Джевдет Чакъров от ДПС пък коментира, че движението е заявило категоричната си позиция в пленарна зала, че ще сезира компетентните институции с оглед на дискриминационните текстове в закона. След КС обмисляме да сезираме и Комисията за защита от дискриминация, добави Чакъров. /БГНЕС


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.