Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Отново полицейска стрелба срещу невъоръжени чернокожи в САЩ
22 Май 2015
Двамата младежи се опитали да откраднат бира от магазин, след което се скрили

Американски полицаи за пореден път използваха огнестрелно оръжие срещу двама невъоръжени чернокожи, които са били ранени, като единият от тях е в критично състояние, предаде Асошиейтед прес.

Инцидентът стана в четвъртък в град Олимпия, щата Вашингтон, където двамата младежи се опитали да откраднат бира от магазин, след което се скрили. Пристигналите полицаи предприели съответните действия срещу предполагаемите престъпници. Началникът на градската полиция Робъртс Рони каза, че единият от тях се опитал да удари полицая Доналд Райън със скейтборд, след което служителят на реда започнали да стреля по преследваните.

Полицаите ранили единият от младежите в гърба, другият получил множество наранявания в тялото. Двамата са настанени в болница, състоянието на единия от тях се счита за критично, посочва агенцията.

Шефът на полицията посочи, че не вярва да има расистки подбуди при инцидента, независимо че ранените са чернокожи, а полицаите, които са стреляли по тях - бели.

В последно време зачестиха случаите, при които чернокожи американци загиват от ръцете на полицаи. По-специално смъртта на афроамериканеца Ерик Гарнър, задушен по време на задържането си в Ню Йорк, и на Майкъл Браун, застрелян от полицай в щата Мисури, предизвикаха сериозни вълнения в САЩ. /БГНЕС


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.