Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пилотът разбил самолета имал психични проблеми
27 Март 2015
В досието му имало бележка, че той се нуждае от "специални и редовни медицински прегледи." Същата забележка фигурира и в лиценза му за пилот

Международната организация за гражданска авиация обяви, че пилотите трябва да преминават през редовни проверки на психическата и физическата годност, след като стана ясно, че катастрофата на самолета на "Germanwings" във Франция, при която загинаха 150 души, вероятно се дължи на преднамерените действия на единия от пилотите.

Всички пилоти са длъжни периодично да преминават през медицински прегледи, които включват оценка както на физическата, така и на психическата годност. Това се посочва в съобщението на организацията, която е структурата на ООН, отговаряща за гражданската авиация.

В четвъртък френски прокурор заяви, че 28-годишният втори пилот на самолета Андреас Любиц най-вероятно умишлено е причинил катастрофата. Според различни източници той може да е имал психични проблеми.

Германсият вестник "Билд“ пише, че общо година и половина Любиц е посещавал психиатър. Според изданието заради депресия пилотът е имал проблеми с обучението си в училището на "Луфтханза" във Финикс, САЩ, и дори временно е причисляван към неспособните да летят. В досието му е имало бележка, че той се нуждае от "специални и редовни медицински прегледи".

Междувременно британският таблоид "Дейли мейл" съобщи, че при претърсването на дома на втория пилот, германската полиция е открила важна улика, която обаче не е предсмъртно писмо.

Изпълнителният директор на "Луфтханза" беше категоричен, че вторият пилот е бил "100% годен да управлява самолет".


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

FAKT
28 Mar, 2015 | 13:14

Андреас Любиц = Лий Харви Осуалд (най-удобния „виновник”)

FAKT
28 Mar, 2015 | 13:14

Андреас Любиц = Лий Харви Осуалд (най-удобния „виновник”)


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.