Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Българите в бедстващия район на Чили са добре
26 Март 2015
Обстановката в района на наводнението в пустинята Атакама в Чили постепенно се нормализира

Обстановката в района на наводнението в пустинята Атакама в Чили постепенно се нормализира. Всички български граждани, за които по-рано имаше информация, че са в бедствено положение там, са добре, и са настанени по домовете си в град Каприато. Сънародниците ни изчакват отводняването, за да се завърнат на работа, съобщи българското Министерство на външните работи. Обезпечени са с храна и стоки от първа необходимост.

Изпълнителният директор на хидроенергийната компания, за която работят българите, Иван Чапов, заяви пред "Хоризонт":

Това, което може да се каже за момента, е, че нещата се успокояват, няма бедстващи хора, както се казва, няма пострадали и всички хора са по квартирите си, настанени са, прибрани са.

198 работника от хидроенергийната компания са в Чили. Поройните дъждове, които предизвикаха наводнения в северния район на Атакама и разрушиха основни пътни артерии, не са характерни за пустинята и това първочанално е стреснало българите. От снощи обаче дъждовете са спрели. Българите изграждат голяма фотоволтаична централа.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.