Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Втори кървав инцидент в Копенхаген
15 Февруари 2015
Един човек е прострелян в главата, а двама полицаи са получили огнестрелни рани
Един човек е прострелян в главата, а двама полицаи са получили огнестрелни рани- единият в ръката, а другия в крака в центъра на Копенхаген , в близост до синагога в района Норрепорт, съобщава Фокус.

„Не можем да предоставим информация за състоянието на ранените. Извършителят на престъплението е избягал пеша“, заяви представител на датската полиция. Първоначално бе съобщено за един загинал, но по-късно бе оповестено, че няма потвърдени 
смъртни случаи при стрелбата около синагога в Копенхаген.

„Поправка: Състоянието на човека, който е прострелян в главата е все още неизвестно“, заяви датският журналист Тине Хйерсинг.

Репортер от местен вестник съобщи, че на мястото на стрелба в близост до синагога района Норрепорт в центъра на Копенхаген, се намира военен автомобил. От министерството на отбраната на Дания не потвърждават възможното присъствие на военнослужещи на мястото на инцидента.

В центъра на Копенхаген се провежда издирване на извършителя на стрелбата, при която бяха ранени тримата души. Сътрудниците на датската полиция са отцепили центъра на града.

Местните медии описват случващото се като мащабна полицейска акция в района между Ботаническата градина и гарата, с участието на полицейски хеликоптер.

„Полицията е затруднена от множеството пияни хора, намиращи се в района, поради наличието на голям брой нощни клубове и увеселителни заведения“, съобщи местният вестник „Берлингске“.

Датската агенция по управление на извънредните ситуации призова хората, намиращи се в централната част на Копенхаген да се обадят на своите близки и да ги уверят, че да добре.

„Отначало имаше серия от шест или седем изстрела. За минути въоръжени полицаи пристигнаха на мястото на стрелбата. Видях как един полицай задържа човек, сложи му белезници, а след това го пусна“, заяви очевидец от района на синагогата.

Органите на реда призоваха гражданите на Копенхаген да не напускат домовете си и да стоят далеч от прозорците.
Представители на датската полиция заявиха, че все още не може да се правят изводи относно каквато и да е връзка между двете нападения.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Nela
15 Feb, 2015 | 11:40

http://bulgarianmod.info/


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.