Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Започна IX-я конгрес на КТ "Подкрепа"
8 Февруари 2015
Очаква се президентът на синдиката Константин Тренчев да се оттегли след 26 години на този пост
Започна работата IX-я конгрес на КТ "Подкрепа". Очаква се президентът на синдиката Константин Тренчев да се оттегли от ръководния пост,  който заема от създаването на профсъюза още преди демократичните промени у нас. 

26 години след създаването на синдиката, лидерът Константин Тренчев иска да се откаже от президентското място, защото е разочарован от развитието на политиката и обществото у нас от началото на прехода.

Твърде тежко е, когато човек се занимава с нещо, което не му е по сърце. Аз компенсирам с интелект. Нямам проблем. Мога да продължавам да върша тази работа, но не я правя от сърце, не я правя с желание. Поради тази причина считам, че трябва да започна да се занимавам с друго.

Соченият от Константин Тренчев за негов наследник - Димитър Манолов, понастоящем вицепрезидент, е готов да поеме поста, ако няма друг избор.

На мен най-много ми се иска да си остана вицепрезидент на доктора. От там нататък, ако не ми бъде оставен никакъв друг шанс, ще остане да се прекръстя и така. Ако аз не съм готов да поема тези отговорности, трябва да ходя да садя зеле. Очевидно е, че ако се съглася да правя такова нещо, трябва да имам и план, какво да се прави. Хубавото е, че имам доста опит зад гърба си. Със сигурност всичко ще променя, дотолкова, доколкото всяка една организация е функция от човека, който е най-отпред. Аз не съм доктор Тренчев. Тоест, ако аз поема, със сигурност ще правя някакви други неща. Във всеки случай, няма такава формула, която да отдалечи доктора от „Подкрепа“, каквото и да е решил."

В силната си встъпителна реч в началото на конгреса, Константин Тренчев направи и равносметка за последните 26 години, като обобщи.

Беше създадена върхушка, самонарекла се „елит“ от политици, бизнесмени, лица, свързани с Държавна сигурност и БКП, общественици, криминални структури, широко разслоена с мощно влияние във всички сфери на обществения живот, за която българският народ не представлява никаква значима ценност. Промените в България бяха извършени с цинизъм, жестокост и грабеж, рядко срещани в историята. Няма светини, идеали и ценности в историята ни, които да не бяха отречени, поругани и осквернени."

Поздравления към Деветия конгрес поднесоха работодателските организации у нас, представители на политическите партии и синдикати от цяла Европа.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

TROY
09 Feb, 2015 | 09:35

pozor za nacionalnia predatel , agent = provokatora pavel/trenchev/. POZOR !


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.