Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Франция връща 1 млрд евро от еврофондовете
28 Януари 2015
Петнайсет държави членки на ЕС са засегнати от исканетро за възстановяване, но на Франция се пада по-големият дял от общо 1,45 милиарда евро

Франция ще трябва да връща на ЕС над 1 милиард евро заради неправилно получени помощи за селското стопанство в периода 2008 - 2012 година, съобщи във вторник Европейската комисия.

Тази сума, съответстваща на приблизително 2% от 40-те милиарда евро, получена от Франция за този период като част от Общата селскостопанска политика (ОСП), трябва да бъде върната на три транша до края на 2017 г., заяви източник от европейската администрация.

Сумата е уточнена след дълъг период на преговори между Париж и Брюксел. Първоначално Европейската комисия не бе изключила възможността да търси връщането на сума до 1,8 милиарда евро.

Франция ще трябва да удвои бдителността си

Петнайсет държави членки на ЕС са засегнати от настоящото искане за възстановяване, но на Франция се пада по-големият дял от общо 1,45 милиарда евро, сочат подробните данни, публикувани в Официален вестник на ЕС.

Франция е наказана за недостатъчния контрол върху коректността на плащанията към земеделските производители, включително за екологична продукция и пресмятането на обработваемата земеделска земя.

Управлението на европейските земеделски фондове и контрола върху имащите право да се възползват от помощите често се критикуват от Европейската сметна палата. Комисията се ангажира миналата година да удвои бдителността си. /АФП


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.